Σοβαρός τραυματισμός στο γήπεδο Σουλίου

Την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Σουλίου διεξήχθη η αναμέτρηση της Γ’ Κατηγορίας του Β’ ομίλου ανάμεσα στον Παναχαϊκό και την Περιβόλα. Το παιχνίδι βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων θεωρείτο γειτονικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως που πρέπει να λυθεί άμεσα τόσο από την διοίκηση του Παναχαϊκού όσο και από την διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας είναι ότι σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού στο γήπεδο του Σουλίου δεν μπορεί να εισέλθει το ασθενοφόρο εντός του αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα στην εν λόγω αναμέτρηση ο Νίκος Γιάννου ήταν ο άτυχος ποδοσφαιριστής που σε μια διεκδίκηση τραυματίστηκε στον αυχένα. Φυσικά όσοι γνωρίζουν κανονικά ένα τέτοιο χτύπημα θέλει μεταφορά μόνο από τους ειδικούς του ΕΚΑΒ ή από γιατρό.

Στο γήπεδο έφτασε το ασθενοφόρο ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να εισχωρήσει εντός του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενός φιλάθλου της Περιβόλας που παρακολούθησε την αναμέτρηση. Ο λόγος ήταν ότι η είσοδος ήταν στενή με τον ποδοσφαιριστή του Παναχαϊκού να παραμένει στο έδαφος 20 ολόκληρα λεπτά (πάντα με την μαρτυρία του φιλάθλου) ώσπου οι ειδικευμένοι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στον Ασθενοφόρο.

Αυτό σημαίνει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και αν το περιστατικό ήταν πιο σοβαρό μια τέτοια καθυστέρηση καταλαβαίνετε ότι μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρώπινη ζωή. Στην είσοδο όπως αναφέρει ο φίλαθλος υπάρχει μια κολόνα φωτισμού περιορίζοντας το πέρασμα και στενεύοντας αρκετά την είσοδο.

Πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να βρουν άμεσα λύση έτσι ώστε κάποια στιγμή σε έναν πιο σοβαρό τραυματισμό να μην θρηνήσουμε κάποια ανθρώπινη ζωή.

 

georgiadou avramis asfaleies