Βαγγέλης Λιόλιος: Χορταστική και ουσιαστική συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Προμηθέας και μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας, μίλησε στον ΣπορFm Πάτρας 96,3 και στον Αλέξη Διγενή.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τοποθετήθηκε για όλα και αναφέρθηκε τόσο στην ομάδα του τον Προμηθέα, αλλά και στην Παναχαϊκή που πλέον δεν χάνει παιχνίδι όταν η ομάδα αγωνίζεται στην Αγυιά.

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε:

«Ο Προμηθέας είναι μία ομάδα την οποία την αγάπησα, επειδή έπαιξα εκεί και ουσιαστικά είναι το «παιδί» μου. Ήμασταν πάντα μία ομάδα τοπικού και πλέον γίναμε ομάδα των επαγγελματικών κατηγοριών. Μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος αλλά και όλοι όσοι εργάζονται για την ομάδα αυτή αφιλοκερδώς. Με το ποδόσφαιρο δεν έχω σχέση, απλά παρακολουθώ όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και μέχρι εκεί. Το όνομα της Παναχαϊκής μας ξεπερνά όλους, η Πάτρα και η Παναχαϊκή είναι το ίδιο. Όταν σκέφτεσαι Πάτρα, σκέφτεσαι την Παναχαϊκή. Είδα ότι ξεκίνησε μία υγιής προσπάθεια και συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι κάνουν κάτι ανιδιοτελώς. Αγαπούν την πόλη τους και την ομάδα της και δεν συμμετέχουν μόνο επιχειρηματίες. Από τη μεριά μου ήθελα να βοηθήσω. Βοηθάμε χωρίς να θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό, δεν θέλω να φαινόμαστε και η αλήθεια είναι ότι νιώθω άβολα αυτή τη στιγμή που μιλάω για αυτό. Ήμουν στην Αγυιά την Κυριακή και αγωνιούσα για το ματς, όπως το Σάββατο στο «Δ. Τόφαλος» και είπε χαριτολογώντας: «Δεν πάω καλά, θα πάθω έμφραγμα. Τόσο άγχος κάθε Σαββατοκύριακο». Το γήπεδο είχε 4.500 κόσμο! Νιώθω ένας από αυτούς, και πιο μικρός ίσως από αυτούς.

Από πέρσι η προσπάθεια που γίνεται, συνδέεται με την παλιά Παναχαϊκή και αυτά που είχαν γίνει όταν το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Το κίνητρο των ανθρώπων που συμμετέχουν, είναι η αγάπη για την πόλη τους και την ομάδα. Όλα αυτά με έκαναν να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου. Αυτό που γίνεται στην Παναχαϊκή και στον Προμηθέα, δεν είναι προσπάθεια, είναι πρόταση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κυρίως η Παναχαϊκή, κάνει πρόταση σε όλη την Ελλάδα. Αν αυτή η προσπάθεια δεν πολεμηθεί, δεν «χτυπηθεί» και αγκαλιαστεί, τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ότι μαζεύονται πολλοί, χωρίς να επιζητούν το όφελος. Η Παναχαϊκή παρουσιάζει πως μπορούν 20 άνθρωποι να προχωρήσουν συμμετοχικά και με συνεργασία. Τώρα όσον αφορά την συνεργασία με τον Προμηθέα, αυτό που κάνουμε με την Παναχαϊκή, είναι πρόταση. Έχει βαθιές ρίζες, δεν είναι κάτι επιφανειακό. Είναι ανιδιοτελής προσπάθειες με άξονα την Πάτρα. Σεβόμαστε την πόλη, σεβόμαστε τον κόσμο και εξηγούμε ότι ο αθλητισμός είναι ένας. Το μήνυμα του αθλητισμού είναι η ένωση και όχι ο διχασμός. Ο αθλητισμός στην Ελλάδα είναι διχαστικός. Όταν ξεπεράσουμε αυτό, τότε ίσως γίνει ευρωπαϊκός ο αθλητισμός της Ελλάδας. Η Παναχαϊκή θα πάει καλά, όταν έχει τον κόσμο δίπλα της. Ο κόσμος πήρε τον αγώνα με τον Εργοτέλη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους παίκτες. Είδα μία προπονημένη ομάδα, στο τελευταίο 20λεπτο υπήρχε μόνο η Παναχαϊκή μέσα στο γήπεδο, αλλά την «έσπρωξε» και ο κόσμος».

Για τον Προμηθέα και την έως τώρα πορεία του:

«Το γεγονός ότι έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα δεν σημαίνει τίποτα. Ξεκινήσαμε καλά, είναι όμορφο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα άσχημα αποτελέσματα. Πιο πολύ έχω μέσα μου, αυτή την πρόταση για την ομάδα, να την αγαπήσει ο κόσμος της Πάτρας. Η χαρά μας είναι ότι το γήπεδο γεμίζει και όχι οι νίκες. Αυτό είναι η επόμενη μέρα. Η πρώτη νίκη μας, είναι ο κόσμος».

Ακούστε το ηχητικό με όλα όσα ειπώθηκαν πατώντας εδώ