Λίγοι ξέρουν, λίγοι θα καταλάβουν…

Στον αθλητισμό και γενικότερο στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο κατηγορίες εμπλεκομένων.Οι άμεσοι, ή έμμεσοι πρωταγωνιστές,  δηλαδή αθλητές προπονητές, διοικητικοί παράγοντες, διαιτητές και από την άλλη πλευρά οι φίλαθλοι.

Πολλά γίνονται κι ακόμα πιο πολλά λέγονται με αποδέκτες τους τελευταίους, ενώ άλλα συμβαίνουν εν αγνοία τους και μένουν σκοπίμως κρυφά απ’ αυτούς.  Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όμως, αποτελεί έναν μικρόκοσμο που ελάχιστα μένουν κρυφά κι αυτό είναι καλό διότι οι υποκριτικές στάσεις, αργά ή γρήγορα, ξεσκεπάζονται.

Όποιος το αγνοεί αυτό πέφτει στο λάκκο που έχει σκάψει. Διότι οι πρώτοι που θα αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα των υποκριτών είναι εκείνοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν την «γούνα τους καμμένη», ούτως ή άλλως. Κι αν για το λόγο αυτό δεν γίνονται εύκολα πιστευτοί, όταν τα γεγονότα τους επαληθεύουν,  τα λεγόμενά τους βρίσκουν ανταπόκριση.

Υποκριτική στάση βλέπεις και από μερίδα παραγόντων στην Αχαΐα. Και γράφω μερίδα, γιατί υπάρχουν και παράγοντες με όλη την σημασία της λέξης και δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι».

Το κορυφαίο όλων, να βλέπεις ανθρώπους να μιλούν για ηθική και πριν λίγους μήνες στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας να παίρνουν τις βαλίτσες κάτω από το τραπέζι. Και το άσχημο, ξέρετε ποιο είναι; Ότι πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι τους αποθεώνουμε εν αγνοία μας. Λίγοι ξέρουν, λίγοι θα καταλάβουν…

magenta 768

tzivginidis