Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από ΕΠΣΑ-Προπονητές-Θρανίο

Η ΕΠΣ Αχαΐας και το γνωστό Σνακ Μπαρ «Το Θρανίο» στην Πλατεία Αγίας Σοφίας του Γιώργου Θεοφανόπουλου που στηρίζει το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο ανελλιπώς και αδιαλείπτως προχώρησαν σε μια σπουδαία ανθρωπιστική κίνηση.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης που διοργανώνει η ΕΠΣ με το σύνδεσμο Προπονητών θα διανεμηθούν σε κάθε ακαδημία του Νομού 30 παιδικά  βιβλία κατά της αθλητικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ του "ευ αγωνίζεσθαι", το οποίο εμπνεύστηκαν , έγραψαν και εικονογράφησαν 18 μαθητές Δημοτικού για όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η έκδοση έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO. Βασικότερος σκοπός της έκδοσης η οικονομική στήριξη φορέων που έχουν συσταθεί για την προστασία και την στήριξη της ανηλικότητας και συγκεκριμένα των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων. Η συνολική επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και τ. Αν. Αθλητικό Εισαγγελέα  κ. Γιάννη Παναγόπουλο και στην Εφέτη, τ. Πρόεδρο Ε.Δ.Ε  κα Μαργαρίτα Στενιώτη.

Αξίζει να επισημανθεί πως τα έσοδα από την πώληση του έργου διατίθενται αποκλειστικά στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ και στην ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ και τα οποία κάλυψε ο Γιώργος Θεοφανόπουλος και το «ΘΡΑΝΙΟ» και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό.

front cover

tranio

Και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος στην γιορτή της ΕΠΣΑ!

Συνεχίζονται καθημερινά οι επαφές και οι διεργασίες για την φαντασμαγορική εκδήλωση της ΕΠΣ Αχαΐας και του Συνδέσμου Προπονητών Αχαίας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την ερχόμενη Τετάρτη (21/2).

Ένα ακόμα "δυνατό" όνομα που αναμένεται να δώσει το παρών στη μεγάλη γιορτή, αναμένεται να είναι ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. 

Ο ταλαντούχος Αιγιώτης ποδοσφαιριστής φέτος αγωνίζεται στη Λαμία με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ και η παρουσία του θα προσδώσει άρωμα... Σούπερ Λιγκ στην εκδήλωση, ενώ δεν θα είναι το μόνο πρόσωπο από τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα δώσει το παρών εκεί. 

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι αντίπαλοι του Κυπελλούχου Αχαΐας - Ημερομηνίες αγώνων

Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την προκήρυξη του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Σύμφωνα με την οποία όλες τις ΕΠΣ της χώρας είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν τον Κυπελλούχο τους, το αργότερο ως τις 27 Μαρτίου (Τρίτη).

Ενώ μέχρι και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διοργανώσεις των Ενώσεων και να έχουν προκύψει οι κατά τόπους κυπελλούχοι.

Οι Κυπελλούχες ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΟ, έως την Τρίτη 27 Μαρτίου τη Δήλωση Συμμετοχής (σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας). Κι ακόμα, Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο. (Άρθρα 13,62, 63, 64 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη, Παραχωρητήριο γηπέδου, με ευθύνη του Σωματείου που το δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο γήπεδο έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβει Άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια, καθώς και Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, και της οικείας Ε.Π.Σ..

Χωρίς την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών, πρωτότυπη συνοδευόμενη από την βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Ο. για τα Σωματεία της Γ' Εθνικής και από τις οικείες Ε.Π.Σ. για τα Σωματεία των Τοπικών πρωταθλημάτων, θα επιδεικνύονται στον Διαιτητή του Αγώνα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις ήδη κατατεθειμένες, τότε το Σωματείο υποχρεούται να αποστείλει στην Ε.Π.Ο. νέα πρωτότυπη Κατάσταση Υγείας.

* * * Στους αγώνες της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο., που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..

Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει, στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω.

Όλες οι ημερομηνίες και οι πρώτοι αντίπαλοι

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

* * * Ο Κυπελλούχος Αχαΐας, για τη Β' Φάση έχει τοποθετηθεί στον 5ο όμιλο: Αρκαδίας, Ηλείας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας

Θα κληρωθεί με μια από αυτές τις υπόλοιπες έξι ομάδες στην 1η αγωνιστική (κι αν κερδίσει, με μια άλλη στη συνέχεια κ.τ.λ., ενώ αν επικρατήσει στον όμιλο, θα συνεχίσει αγωνιζόμενος με νικητή από άλλον όμιλο, οι οποίοι συνολικά είναι 8).

Ενώ όλοι οι αγώνες από αυτή τη Β' φάση της διοργάνωσης μέχρι και τον Τελικό, διεξάγονται με το σύστημα απλών (μονών) συναντήσεων αποκλεισμού.

* * * Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Τετάρτη 14 Απριλίου.

Συνολικά, οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2017-2018, θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες, ως ακολούθως:

1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  11-04-2018

2η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  25-04-2018

3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  09-05-2018

4η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  23-05-2018

5η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  Τετάρτη  30-05-2018

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα. Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου.

- Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ' Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.

Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ' Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.

Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο, δεν παραμένει στην Κατηγορία.

Oι κλήσεις της Μικτής Παίδων

Παρακαλούνται οι κάτωθι ποδοσφαιριστές της Προεθνικής ομάδας Παίδων της ΕΠΣ Αχαΐας, την Τετάρτη 14-02-2018 και ώρα: 08:15, να βρίσκονται στο Γήπεδο των Προσφυγικών:

1. ΒΙΛΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Πάτρα 2005)
2. ΓΚΟΛΦΙΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ (Αχαϊκός)
3. ΖΕΚΙΑΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΝίκηΠρ.)
4. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Δίας)
5. ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΣΑΧΙ – ΓΙΑΝΝΗΣ (Κερ.Αγ.Βασιλείου)
6. ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Πάτρα 2005)
7. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Θύελλα Π.)
8. ΜΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΝίκηΠρ.)
9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Αχαϊκός)
10. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (Πρωτέας)
11. ΣΙΑΡΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κ.Δαβ 92)
12. ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πάτρα 2005)
13. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝίκηΠρ.)
14. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΝίκηΠρ.)
15. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Θύελλα Αιγίου)
16. ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Θύελλα Π.)
17. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΕΜΜ-ΦΩΤ (Θύελλα Π.)
18. ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Θύελλα Π.)

Η μεγάλη γιορτή της ΕΠΣ Αχαΐας – Πλούσια δώρα για τις ομάδες

Γεγονός της χρονιάς θεωρείται η μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου που θα διοργανώσει η ΕΠΣ Αχαΐας με τον Σύνδεσμο Προπονητών Αχαίας στις 21 Φλεβάρη, μία εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική που θα συνδυαστεί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΑ, που απαρτίζεται από δραστήριους ανθρώπους που συνεχώς προσπαθούν,  προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη αυτή γιορτή.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες του www.patragoal.gr  ετοιμάζουν μια πολύ καλή κίνηση, που θα αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο της ένωσης. Στην κοπή της πίτας θα τιμηθούν πρόσωπα με προσφορά στην κοινωνία, τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Επίσης τα παρευρισκόμενα σωματεία που θα δώσουν τον παρών σε αυτήν την σπουδαία εκδήλωση που ετοιμάζεται, μπορούν να κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως μια στολή αγώνων από το κατάστημα Playsports του Άρη Ρούσσου, μια μαγνητική για ανασφάλιστο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή από την Β΄-Διάγνωση και μια δωρεάν διαιτησία από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας.  

Φυσικά οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όσο φτάνουμε πιο κοντά στην ημερομηνία με καλεσμένους έκπληξη…

Στους «8» η Μικτή Νέων

Την πρόκριση στους «8» του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων Νέων εξασφάλισαν οι Νέοι της ΕΠΣ Αχαΐας, που επικράτησαν 3-1 της ΕΠΣ Ηλείας στην Μεγαλόπολη.

Με εμφατική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, η ομάδα του Γιάννη Ψαρρά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση μέσα σε διάστημα 6 λεπτών με δύο γκολ του Μουστάκα (28΄, 34΄) και ένα γκολ του Παναγιωτακόπουλου στο 36΄. Η ομάδα της Ηλείας μείωσε με τον Μπάλα στο 60΄.

Η Μικτή Νέων της ΕΠΣΑ αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Μ. Μικές, Καναβός (81΄ Δριβήλας), Γκολφινόπουλος, Ντούκας, Ε. Μικές (75΄ Ζησιμόπουλος), Γασπαρινάτος, Μουστάκας, Κουνάβης (62΄ Μπάδας), Σουγλέρης (66΄ Φούντος), Παναγάκης, Παναγιωτακόπουλος.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS