Επικροτούν τη μείωση της φορολογίας στις ΠΑΕ Σούπερ Λίγκα 1 και SL2

Πηγή: mikriliga.com

Απόλυτη ικανοποίηση έφερε σε Σούπερ Λίγκα 1 και Σούπερ Λίγκα 2 η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του φορολογικού συντελεστή από 45% σε 22% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Οι διοργανώτριες εξέδωσαν ανακοινώσεις την Παρασκευή (6/12), επιδοκιμάζοντας την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Σούπερ Λίγκα 1

«Η Super League εκφράζει την ικανοποίησή της  για τη  μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια των αθλητών, ενός πάγιου αιτήματός της, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Είναι αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα ενισχύσει τη διαφάνεια και την ανάπτυξη του επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και παράλληλα θα βοηθήσει την τόνωση της ανταγωνιστικότητας σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είχε έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη».

Σούπερ Λίγκα 2 και Football League

«Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για την νομοθετική ρύθμιση μείωσης του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού.

Η συγκεκριμένη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών – η οποία αποτελεί τήρηση της δέσμευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη προς τους παράγοντες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών – προσφέρει πολύτιμη ανάσα σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία των ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα αποτελεί γρανάζι ανάπτυξης κάθε υγιούς σωματείου που πλέον μπορεί να επενδύει απαλλαγμένο από δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στη διαρκή ποιοτική και αγωνιστική του αναβάθμιση.   

Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί την αρχή ολοκληρωμένου νομοθετικού προγράμματος για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα θωρακίσει – οικονομικά και όχι μόνο – την ανάπτυξη του αθλήματος σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας έμφαση στις ομάδες και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών».