diem aris

Οι ομάδες που θα επαναδραστηριοποιηθούν φέτος θα έχουν δικαίωμα ψήφου

Αρκετές ομάδες είναι έτοιμες να δραστηριοποιηθούν ξανά από την νέα περίοδο και να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας.

Πέρυσι στα τοπικά πρωταθλήματα είχαν δηλώσει συμμετοχή 79 ομάδες μαζί με τον Τριταιϊκό που τελικά δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της  Α΄ Κατηγορίας. Η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας σκέπτεται  οι δηλώσεις συμμετοχής να είναι μέχρι τα μέσα Αυγούστου και στην συνέχεια να διαμορφωθούν οι όμιλοι.

Αν τελικά επαναδραστηριοποιηθούν οι ομάδες που ακούγονται τότε ο αριθμός των ομάδων φέτος μπορεί να ανέλθει στις 85-87. Το σημαντικό είναι με βάση το καταστατικό της Ένωσης οι ομάδες που θα επανέλθουν φέτος στην αγωνιστική δράση θα έχουν δικαίωμα στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας.

Γιατί το καταστατικό αναφέρει ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν οι ομάδες που αγωνίζονται τα δύο τελευταία χρόνια, οπότε για αυτό ίσως υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον να επανέλθουν από το νέο πρωτάθλημα.

Προπονητικό Camp υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τις ηλικίες των Προεθνικών ομάδων

Η ΕΠΣ Αχαϊας ενημερώνει ότι από 24 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της, προπονητικό Camp ποδοσφαίρου για τις ηλικίες των Προεθνικών ομάδων (2004 – 2005 και 2006 – 2007).

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Συγχαίρει τους εκλεγμένους η ΕΠΣ Αχαΐας

Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας συγχαίρει και εύχεται καλή δύναμη στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κύριο Φαρμάκη Νεκτάριο, στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Πατρών κύριο Πελέτίδη Κωνσταντίνο και στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους κυρίους Μυλωνά Σπύρο (Δήμος Δυτικής Αχαΐας), Μπαρή Θεόδωρο (Δήμος Ερυμάνθου), Καλογερόπουλο Δημήτρη (Δήμος Αιγιαλείας) και τον Παπαδόπουλο Θανάση (Δήμος Καλαβρύτων).
Επίσης συγχαίρουμε θερμά όλους τους υποψηφίους που εκλέχθηκαν και που προέρχονται από το χώρο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας.

Στα τέλη Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αχαΐας

Μια εβδομάδα πριν την γενική συνέλευση της ΕΠΟ προορίζεται να γίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Αχαΐας.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου προγραμματίζει η διοίκηση της Ένωσης την γενική συνέλευση των σωματείων για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τις προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων.

Το βέβαιο είναι ότι κα την νέα περίοδο το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα γίνει σε δύο ομίλους.  Το μέλος της διοίκησης Κώστας Ντάσιος δήλωσε στην εφημερίδα "7 ημέρες ενημέρωση":

«Τα πάντα θα τα αποφασίσουν τα σωματεία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία από τα ίδια τα σωματεία. Εμείς θέλουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις προτάσεις των ομάδων».

Ενημέρωση της ΕΠΣ Αχαϊας για την κάρτα υγείας αθλητή

Ανακοίνωση σχετικά με την κάρτα υγεία αθλητή έβγαλε η ΕΠΣ Αχαϊας και η οποία αναφέρει τα εξής :

Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Κάρτας υγείας αθλητή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη του σχετικού νόμου, μετά την τελευταία παράταση των αρμόδιων υπουργείων, έχει οριστεί για τις 31/7/2019.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος ώστε έως την καταληκτική ημερομηνία όλοι οι αθλητές να έχουν εφοδιαστεί με την κάρτα υγείας.

Θέμα ημερών πλέον η κατασκεύη και του "Α. Κάνιστρας" - Μεγάλη επιτυχία της ΕΠΣ Αχαϊας

Όπως σας είχαμε γράψει στο www.patragoal.gr από τις 23 Φεβρουαρίου (https://www.patragoal.gr/themata-epsa/11817/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-120-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%C2%BB.html?fbclid=IwAR3db3GrQfg0ZbJoSKaODJ1J1XKQsxRtngUDL0enlU1pvVqBy7wTPeDiBWY), εγκρίθηκε και επίσημα το ποσό των 110.000 ευρώ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο «Α. Κάνιστρας», από τον υφυπουργό αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ΕΠΣ Αχαϊας και ειδικά του προέδρου της Άγγελου Δανιήλ, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει αυτό το ποσό και με την κατασκεύη του Ενωσιακού, να δώσει «ανάσα» στα σωματεία με ένα ακόμα  γήπεδο από την νέα χρονιά.

Στο έγγραφο αναφέρεται το εξής :
Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 110.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ειδικού φορέα 1021-203, αναλυτικού λογαριασμού εξόδων 2310802047, οικ. έτος 2019 για την καταβολή στο φορέα ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ως έκτακτη επιχορήγηση έτους 2019

.

Πανελλήνια Σχολή Διαιτησίας Άμμου & Πανελλήνιο Σεμινάριο Διαιτησίας Άμμου

Σας ενημερώνουμε ότι 7/6/2019 και 8/6/2019, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνια σχολή διαιτησίας άμμου και Πανελλήνιο σεμινάριο διαιτησίας άμμου αντίστοιχα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι διαιτητές – μέλη της Ε.Π.Σ. Αχαΐας να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα της Ένωσης (2610273634,2610271912).

Η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής είναι η 20/5/2019.

Τόπος πραγματοποίησης μαθημάτων:

Ε.Π.Ο.(Πάρκο Γουδή, Αίθουσα Δ)

Υπεύθυνος σχολής:

Τμήμα Διαιτησίας Ε.Π.Ο.

Eπικοινωνία: Τζέλη Αντωνία, 210 98 91 817, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή έρχεται ξανά

Με την από 03-08-2018 κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσπίστηκε η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες, η οποία είναι υποχρεωτική από 01-01-2019 στις προπονήσεις και στους αγώνες (προσκομίζεται υποχρεωτικά στον διαιτητή του αγώνα, μαζί με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας ποδοσφαιριστή).

Βρίσκεται στην κατοχή του ποδοσφαιριστή, αποτελεί προσωπικό του στοιχείο, είναι αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και ισχύει για ένα (1) έτος.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θα εκδίδεται μόνον ύστερα από τις παρακάτω υποχρεωτικές εξετάσεις: α. κλινική εξέταση, β. ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και γ. ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θα εκδίδεται από γιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από γιατρούς που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ καθώς και από ιδιώτες γιατρούς που κατέχουν την καρδιολογική ειδικότητα ή γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ (η πιστοποίηση αυτή δίδεται µόνον κατόπιν συγκεκριμένων ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες προσδιορίζονται µε εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών).

Στην Κάρτα Υγείας Αθλητή θα επικολλάται φωτογραφία του αθλητή, η οποία θα φέρει επάνω υποχρεωτικά και τη σφραγίδα του γιατρού και θα αναγράφονται τα παρακάτω: α) Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο αθλητή, β) Έτος γέννησης, γ) Αριθμός Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας, δ) ΑΜΚΑ, ε) Ημερολογιακή θεώρηση µε βεβαίωση – υπογραφή ιατρού για την πιστοποίηση συμμετοχής στο άθλημα (προπονήσεις και αγώνες) και βεβαίωση – υπογραφή ότι έχει υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις που ορίζονται στην προαναφερθείσα κοινή υπουργική απόφαση. (ακολουθεί κάρτα υγείας αθλητή).

Η καταληκτική ημερομηνία έναρξης του σχετικού νόμου ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2019.

Πηγή: insport

Στον Πταισματοδίκη τα μέλη της ΕΠΣ Αχαΐας για το θέμα των Ποινικών Μητρώων

Στον Πταισματοδίκη Πατρών κατέθεσαν σήμερα τα 11 μέλη της ΕΠΣ Αχαΐας για το θέμα των Ποινικών Μητρώων.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που είχε γίνει από την αντιπολίτευση της Ένωσης, καθώς όπως προκύπτει, δεν είχαν προσκομιστεί Ποινικά μητρώα των μελών της Πλειοψηφίας.

Άπαντες κατέθεσαν σήμερα στον Πταισματοδίκη Πατρών καθώς διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Η ΕΠΣ Αχαΐας πήρε παράταση, ώστε να καταθέσει υπόμνημα, αλλά όπως διαρρέει δεν τίθεται θέμα  να ασκηθούν διώξεις και το πιο πιθανό είναι η υπόθεση να τεθεί στο Αρχείο.

Σε περίπτωση που «στραβώσει το πράγμα» τότε κανένα από τα 11 μέλη δεν έχει δικαίωμα στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει την εκλογή του.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS