kanelopoulos

Κώστας Σωτηρόπουλος στην ΕΡΑ Σερρών 96,4: "Είναι γιορτή και θα πάμε να το διασκεδάσουμε παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο"

Στην ΕΡΑ Σερρών 96,4 μίλησε ο προπονητής της προεθνικής ομάδας Νέων της ΕΠΣ Αχαΐας Κώστας Σωτηρόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία των Νέων της Αχαΐας μέχρι σήμερα και την σημαντική πρόκριση στο Final-4 του Βόλου (1-5 Μαΐου), καθώς ο ραδιοφωνικός σταθμός των Σερρών έκανε ένα αφιέρωμα στις ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μικτή Σερρών είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι το τέλος.

Αρχικά ο Κώστας Σωτηρόπουλος ρωτήθηκε για την Football League καθότι έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην κατηγορία:
"Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα με την Football League. Δυστυχώς είναι απογοητευτική η κατάσταση, σε σημείο που το σκέφτεσαι αν υπάρχει λόγος να καθίσεις να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι. Θέλει μεγάλο ανακάτεμα η κατηγορία, μακάρι με τα έσοδα που θα υπάρξουν του χρόνου λόγω της αναδιάρθρωσης να δοθούν λύσεις και φυσικά τα χρήματα να πάνε εκεί που πρέπει και όχι να σκορπιστούν άσκοπα".

Με αφορμή το πέρασμα του από τη Λαμία, ερωτηθείς πως κρίνει την πορεία της ομάδας απάντησε:
"Πέρασα από εκεί ως συνεργάτης του κου Σπανού στην πρώτη ομάδα, στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής στην Κ-19 και τις ακαδημίες και ως σκάουτερ της πρώτης ομάδας με την κο Τεννέ. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και δίκαια η Λαμία είναι εκεί που είναι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κο Παπαϊωάννου για όλα όσα έχει κάνει για την Λαμία".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την Μικτή και τοποθετήθηκε:
"Εμείς ουσιαστικά σαν προπονητές των προεθνικών ομάδων διαχειριζόμαστε τα ταλέντα. Τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε στα παιδιά για την προσπάθεια, στις ομάδες που ανήκουν και στους προπονητές τους που τα δουλεύουν σε καθημερινή βάση. Είμαι πρώτη φορά Ενωσιακός, μιλάω με τα παιδιά που είναι στην Ένωση αρκετά χρόνια και απ' ότι μου λένε, αυτή η φουρνιά είναι μία από τις καλύτερες της Αχαΐας. Το πρόβλημα μου βέβαια σαν προπονητής είναι τεράστιο. Έχω 34 παιδιά και όλα αξίζουν να είναι στην 18αδα. Με εμένα στην ομάδα έχουν αγωνιστεί 40 παιδιά, έστω και από μία φορά. Προσπάθησα να μην αδικήσω κανέναν. Στεναχωριέμαι στις επιλογές, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι, καθώς μόνο 18 μπορούν να είναι στο παιχνίδι. Έχουμε μία πεντάδα τερματοφυλάκων που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις".

Σε ερώτηση για τον στόχο της Αχαΐας:
"Έχουμε να κάνουμε με παιδιά 15-16 χρονών. Όταν ένα παιδί παίζει σε έναν αγώνα μπορούν να συμβούν πολλά στην ψυχολογία του. Άρα ο στόχος ήταν να πάμε εκεί και πλέον θα το διασκεδάσουμε. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως πρέπει να παίζουν τα νέα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, χωρίς σκοπιμότητα και καθυστερήσεις. Είναι γιορτή και έτσι το βλέπω. Στην τελική φάση έχουν περάσει η κατά γενική ομολογία τέσσερις καλύτερες ομάδες, επομένως όλες έχουν κάτι να δείξουν μέσα στο γήπεδο και φυσικά έχουν τις πιθανότητες τους. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Εμείς ενδεχομένως να έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα καθώς δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα".

Σχετικές με τις επιλογές παικτών:
"Οι επιλογές έγιναν μέσα από μία διαδικασία εργομετρικών με ένα πρόγραμμα που είχε εκπονήσει η τοπική Ένωση. Παράλληλα, υπήρξε και τεχνική επιτροπή που κατέληξε στην τελική επιλογή παικτών, ωστόσο αυτό που όφειλα εγώ να κάνω, ήταν κάθε φορά που υπήρχε αγωνιστική παιδικών πρωταθλημάτων, να πάω σε παιχνίδια να δω μήπως υπάρχει κάποιοι παιδί που αξίζει να είναι στην προεθνική ομάδα και να τον καλέσω. Δεν ήθελα να αδικηθεί κάποιος. Επομένως η αρχική επιλογή δεν ήταν καθαρά δική μου, καθώς υπήρχε ολοκλήρο πλάνο πίσω από τις κλήσεις".

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών στην Ελλάδα:
"Στο εξωτερικό οι σοβαρές επαγγελματικές ομάδες, συνηθίζουν να βάζουν τους καλούς προπονητές στις μικρές ηλικίες. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δυστυχώς, στις περισσότερες ιδιωτικές ακαδημίες, τους ενδιαφέρει μόνο η συνδρομή και πώς θα υπάρξει το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος. Θέλω να τα λέω ως έχουν τα πράγματα και αυτό έχω πληρώσει εδώ και χρόνια. Πάντα έλεγα αυτά που δεν ήθελαν να ακούσουν οι παράγοντες και αυτό ενδεχομένως πλήρωσα. Βέβαια, εμείς εδώ στην Πάτρα, έχουμε πολλές και καλές ακαδημίες που λειτουργούν επαγγελματικά και έχουν να επιδείξουν έργο. Ωστόσο, γενικά δεν υπάρχει φως. Γίνεται μία προσπάθεια σε κάποιες ΠΑΕ που μαθαίνω ότι έχουν δοθεί μεγάλα ποσά, όπως για παράδειγμα στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι λυπηρό να δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να αγωνιστούν, μόνο όταν ένας σύλλογος έχει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, που αναγκάστηκε να πάει σε ένα πλάνο με νεαρούς Έλληνες".

 

ΣΕΠΑ: «Να αναβληθούν τα σημερινά παιχνίδια»

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις στην ιστοσελίδα μας σχετικά με την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας, να μην αναβάλλει τους σημερινούς αγώνες των πρωταθλημάτων, αλλά και του κυπέλλου που βρίσκονται  υπό την αιγίδα της.

Στις 16.00 θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία της μικρής Μαλένας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας. Ο ΣΕΠΑ παρενέβη στο ζήτημα και ζήτησε από την Ένωση να προβεί σε αναβολή των αναμετρήσεων έστω την ύστατη στιγμή, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της μικρής Μαλένας, Μάνο και Ρούλα Δασκαλάκη. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΑ, Θανάσης Παπουτσής μίλησε στον SPORT24RADIO Πάτρας πριν λίγο τονίζοντας: «Θέλουμε έστω την ύστατη στιγμή η ΕΠΣ Αχαΐας να αναβάλλει όλες τις σημερινές αναμετρήσεις. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλουν να παραστούν στην κηδεία. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ένα μικρό παιδί που χάθηκε».

Προσφορές μέχρι την Παρασκευή για το Ενωσιακό γήπεδο

Η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας προχώρησε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ενωσιακό γήπεδο "Ανδρέας Κάνιστρας". Η προθεσμία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, όπου είναι η τελευταία ημέρα για να κατατεθούν προσφορές για την ανάληψη της τοποθέτησης του τάπητα στο γήπεδο.

Ήδη έχουν έρθει δείγματα τάπητα από την Κίνα και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ενωσιακό γήπεδο, αφού όπως αναφέρουν οι άνθρωπο της ΕΠΣ είναι θέμα χρόνου να μπουν τα  120.000 ευρώ που έχουν ήδη πιστωθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παραμένει άγνωστη η έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Την προσεχή Τετάρτη θα γνωρίζουμε τον αντίπαλο του Παναιγιαλείου στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που θα προκύψει από το ζευγάρι Ατρόμητος Πατρών-Κεραυνός Αγίου Βασιλείου που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Βραχνεΐκων.

Ο τελικός θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη, αφού ο Παναιγιάλειος ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και δεν μπορεί να «τραβήξει» την ημερομηνία η Ένωση.

Η σκέψη της ΕΠΣ Αχαΐας ήταν να γίνει το ματς στο γήπεδο της Παναχαϊκής, αφού πρόκειται για ένα γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας τελικός εφάμιλλος των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σίγουρα η σκέψη της ΕΠΣ ήταν πολύ καλή, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Και φυσικά δεν μιλάμε για την ΠΑΕ, αφού υπάρχουν καλές σχέσεις της διοίκησης της Ένωσης με τον αντιπρόεδρο των «κοκκινόμαυρων» Δημήτρη Δρόσο.

Η κόντρα που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών των δύο σωματείων Παναχαϊκής-Παναιγιαλείου είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το κλίμα ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλό στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων, με τα όσα συμβαίνουν διοικητικά, οπότε μάλλον πάμε σε άλλη λύση.

Η σκέψη της Αγυιάς απομακρύνεται, αφού όπως έλεγε άνθρωπος της ΕΠΣΑ: «Αν γίνει στην Αγυιά, θα δούμε ένα ματς γιορτή με παρουσία αστυνομικών», υπό τον φόβο των Ιουδαίων.

Πιο πιθανή λύση φαντάζει το «Φώτης Αραβαντινός», ίσως το γήπεδο των Καμαρών, αλλά μέσα στην βδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και τυπικά αυτό το ζήτημα.

Για Μεγάλη Τετάρτη πάει ο τελικός στο γήπεδο της Παναχαϊκής

Ο Παναιγιάλειος είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και περιμένει την προσεχή Τετάρτη για να μάθει τον αντίπαλο του που θα είναι ο νικητής από το ζευγάρι Ατρόμητος Πατρών-Κεραυνός Αγίου Βασιλείου.

Ο τελικός θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Παναχαϊκής, αφού υπάρχουν καλές σχέσεις της διοίκησης της Ένωσης με τον αντιπρόεδρο των «κοκκινόμαυρων» Δημήτρη Δρόσο.

 Μάλιστα, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του www.patragoal.gr οι δύο πλευρές είχαν επικοινωνία και υπήρχε θετική εισήγηση. Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο το ματς θα διεξαχθεί στην Αγυιά, ένα γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας τελικός εφάμιλλος των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ενός λεπτού σιγή αποφάσισε η ΕΠΣ Αχαΐας

Η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας αποφάσισε σε όλες τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Τάκη Χρυσοβέργη, Νίκου Λαγογιάννη και Χάρη Λιβιεράτου που έφυγαν πριν λίγες ημέρες από την ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/4/2019 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Τάκη Χρυσοβέργη, Νίκου Λαγογιάννη και Χάρη Λιβιεράτου, σε όλους τους αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών»

Mικτές Αχαΐας: Κληρώθηκαν με Ξάνθη και Χανιά στα ημιτελικά

H ΕΠΣ Ξάνθης και η ΕΠΣ Χανίων θα είναι οι αντίπαλοι των ομάδων της ΕΠΣ Αχαΐας στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Κ-14 θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, ενώ στον άλλο ημιτελικό ο Πειραιάς θα παίξει με τη Μακεδονία. Η ομάδα Κ-16 θα αναμετρηθεί με τα Χανιά και οι Σέρρες με το Ηράκλειο.

Οι νικητές των ζευγαριών θα είναι οι δύο φιναλίστ του τελικού, ενώ οι χαμένοι θα μονομαχήσουν στον μικρό τελικό για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Νέα επιτυχία: Πρόκριση στα ημιτελικά και για την Μικτή Παίδων

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων πανηγυρίζει η Κ-14 της ΕΠΣ Αχαΐας η οποία επικράτησε πριν λίγη ώρα της αντίστοιχης της ΕΠΣ Αθηνών με 1-0 στο γήπεδο Ζευγολατιού.

«Λυτρωτής» για την ομάδα της Αχαΐας ο Τσαούσης με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πετράτου.  Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Ρούσσος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Αθήνας που εκτέλεση ο Διαμαντής, αλλά ο Γεωργόπουλος απέκρουσε σωτήρια για το συγκρότημα του Δημήτρη Κάκκου. 

Συνθέσεις:

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ (Δ. Κάκκος): Γεωργόπουλος, Ανδριακόπουλος, Πετρόπουλος (50’ Μπλάτα), Τσαούσης, Κασσάς, Λένης, Παπαηλιού, Ορτέντζιος, Στρέκλας, Πετράτος (63’ Πέτρου), Κωνσταντόπουλος (70’ Ντούνης).

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: Εξαρχος, Τσιρβούλης, Σκιαδαρέσης, Καλαϊτζής, Δάμης, Κυργοτάσης, Αθανασίαδης (72’ Κολοκούρης), Παπατριανταφύλλου, Σκαϊδήλης (64’ Τζίμας), Σπαθάρης (47’ Στεφάνου), Διαμαντής.

Η Κ14 της ΕΠΣ Αχαΐας για πρόκριση στα ημιτελικά

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων διεκδικεί η Κ-14 της ΕΠΣ Αχαΐας η οποία αντιμετωπίζει σήμερα την αντίστοιχη της ΕΠΣ Αθηνών στις 2.30 το μεσημέρι στο γήπεδο Ζευγολατιού. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρούσσος του Συνδέσμου Κορινθίας. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και αν λήξει ισόπαλο θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα περάσει στους "4" της διοργάνωσης.

ΕΠΣ Αχαΐας: Παραίτηση Πλώτα, στην θέση του ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος

Την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας υπέβαλε ο Θανάσης Πλώτας, όπως αναμενόταν στο χθεσινό διοικητικού συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαΐας. Τη θέση του παίρνει ο πρόεδρος του Απόλλωνα Εγλυκάδας, Σταύρος Θεοδωρόπουλος.

Η γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής: «Μετά από 43 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΠΣΑ. Μια δύσκολη απόφαση μετά από τόσα χρόνια, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν. Ευχαριστώ τα σωματεία που πάντα με στήριξαν με την εκλογή μου στην ΕΠΣΑ. Στο μέλλον θα αναφερθώ εκτενέστερα με συνέντευξη Τύπου».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS