Το βάρος στο ενωσιακό γήπεδο "Α. Κάνιστρας"

Οι κακοί οιωνοί για την μη επίλυση στο πολύχρονο αίτημα της ΕΠΣ Αχαΐας για το γήπεδο Προσφυγικών, επιβεβαιώθηκαν καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρεων, ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη συνάντηση με στελέχη της ΕΠΣΑ έκανε γνωστό πως στο άμεσο μέλλον δεν είναι δυνατή η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου επειδή το θέμα έχει μπλέξει σε δικαστική διαμάχη.

Επίσης έγινε συζήτηση για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γηπέδου στην Παραλία και αρκετά ακόμα. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την αποκάλυψη του Γιώργου Βασιλειάδη ότι υπάρχει Δικαστική διαμάχη για το γήπεδο Προσφυγικών που πλέον βάζει μεγάλη δυσκολία για να προχωρήσει το έργο η ΕΠΣ Αχαΐας θα ρίξει βάρος   στην ανακατασκευή του τάπητα στο ενωσιακό γήπεδο "Ανδρέας Κάνιστρας".

Τα χρήματα θα έρθουν μέσω φορέα ως χορηγία 120.000 ευρώ για το «Ανδρέας Κάνιστρας»  Στο Ενωσιακό γήπεδο πρέπει να γίνει αναμόχλωση του εδάφους ώστε να  στρωθεί ο τάπητας που θα έρθει από το Βέλγιο ή την Ολλανδία.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα συνάντηση, μετά από αίτημα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας,  Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαιρικών Γηπέδων του Δήμου Πατρέων, Κώστας Καραγκούνης. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βουκελάτος, ο εκπρόσωπος του Παναχαϊκού Σουλίου, Γιώργος Λεωνιδόπουλος και της Δόξας Παραλίας, Φάνης Παπακωνσταντίνου. Ο Δήμαρχος έθεσε στον υπουργό:

· το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου των Προσφυγικών

· την αναβάθμιση του γηπέδου Κάνιστρας· την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γηπέδου στην Παραλία Πατρών με διόρθωση-τροποποίηση των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας.

· τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των γηπέδων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη, συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

· Την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό  στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Στα παραπάνω ο υπουργός απάντησε ότι το γήπεδο των Προσφυγικών έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη και χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον η ανακατασκευή του. Για την αναβάθμιση του γηπέδου Κάνιστρας, υποσχέθηκε ότι θα το εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Για το θέμα του γηπέδου της Παραλίας  θα απαντήσει μετά από επικοινωνία με τα υπουργεία που θα φέρουν προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.Αρνητικός στάθηκε απέναντι στο αίτημα της χρηματοδότησης και της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των γηπέδων. Δήλωσε αναρμόδιος για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και μας παρέπεμψε στη διοργανώτρια αρχή που είναι η ΕΠΟ.

Τέλος τέθηκε προς συζήτηση ο εκσυγχρονισμός του Παμπελοποννησιακού σταδίου ώστε να είναι σε θέση να διοργανώσει διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως την φιλοξενία των αγώνων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος».